Vuilwaterpomp


Een vuilwaterpomp is gemaakt om vijverwater met daarin vuildeeltjes te verpompen. De pomp heeft veel overeenkomsten met de “gewone” vijverpompen, maar ook een groot verschil. De rotor van de vuilwaterpomp is veel grover en daardoor in staat om met bijna alle soorten vuil om te gaan. Van de kleinste vuildeeltjes tot stukjes aarde en bladeren. Een ander verschil is dat de rotor minder schoepen heeft, hierdoor raakt de vuilwaterpomp veel minder snel verstopt dan een normale vijverpomp.

De vuilwaterpomp voorziet de vijverfilter van het vervuilde water. In het filter vind vervolgens de zuivering plaats. Aan enkel een vuilwaterpomp in je vijver heb je dus niet genoeg.

Prijs van een vuilwaterpomp


De prijzen van een vuilwaterpomp kunnen variëren van 40 euro tot 2.400 euro. Het prijsverschil wordt voornamelijk veroorzaakt door de kracht van de motor en daarmee de capaciteit. Natuurlijk is ook hier het ene merk goedkoper dan het andere en zul je voor een deel ook voor kwaliteit betalen.

Vuilwaterpomp kopen


Wanneer je een vuilwaterpomp wil gaan kopen hebben wij een aantal tips voor je. Om te beginnen is het belangrijk om na te gaan hoe sterk de vuilwaterpomp moet zijn. Dit wordt bij pompen uitgedrukt in de capaciteit en staat bij iedere pomp vermeld.

Het is bij vuilwaterpompen ook aan te raden om op zoek te gaan naar tweedehands pompen. Indien juist gebruikt gaan de pompen geruime tijd mee. Op tweedehands verkoop sites kun je er vele te koop zien staan. Daarnaast staan in de tweedehandssectie van het "plaatselijke sufferdje" wel eens vijverpompen te koop. Dit is waar wij de meeste koopjes tegenkomen.